Multimedia & Internet

Ljud till digitala medier ställer speciella krav på teknik och produktion.

För bara några år sedan tog ljud obönhörligen mycket plats på hårddisken eller CD-skivan. Med dagens teknik kan man komprimera ganska rejält utan att ljudkvalitén nämnbart försämras.

Audioteket Studio har sedan 1994 producerat digitalt ljud till ett stort antal nöjda multimediaproducenter. Det har gett oss den kunskap och erfarenhet som behövs för att snabbt producera både tal, musik och ljudeffekter till multimedia och andra digitala medier, som exempelvis IPTV, mobiler och surfplattor.

Med dagens snabba uppkopplingar till Internet ökar kraven på webbens innehåll. Användaren vill ha större upplevelser i form av ljud, musik och rörlig bild. Audioteket Studio har tidigt uppmärksammat detta och vårt kunnande om ljudläggning av webben är stor. Dessutom har våra tekniker den nödvändiga kunskapen om webbutveckling och dess format om det så rör sig om html, Java, Quicktime, MP3 eller Flash.

Berätta vad ljudet ska användas till, så hjälper vi dig varje steg på vägen.

Vi har de duktiga rösterna, den nya och snabba tekniken, de roliga idéerna och den nödvändiga erfarenheten som tillgodoser alla våra kunders önskemål i både stora och små projekt.

 

Vi spelar in, redigerar, kodar, processar, optimerar och komprimerar så att du får bästa möjliga resultat.

 

ljuddesign

 

Film & Teater

Ljud till film & teater är lite speciellt, eftersom här samverkar ljud och musik med antingen rörliga bilder eller skådespelare och scenografi. Denna process kräver mycket samarbete mellan de olika aktörerna. Detta kräver även mycket av teknik och kreativitet.

Vi har under flera år medverkat i olika ljudläggningar av film, TV och Teater. Våra tekniker arbetar också med videoredigeringsprogram som Final Cut Studio, förutom att ljudlägga direkt i Pro Tools.

Audioteket har ett stort ljudbibliotek, Som kund hos oss får du via nätet tillgång till att ladda ner en del ljudeffekter helt gratis

Ett urval av kunder:
Genom olika mediabyråer har vi producerat material för exempelvis SAS, Ericsson, Tetra Pak, Volvo, Gambro, SCA, Nissan. Vi har även ljudlagt material till SVT, P3 och Moomsteatern.